İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathane Büyük Salonda Farmakovijilas konulu eğitim gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 07/05/2018

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim toplantısında İlaçların güvenli bir şekilde kullanılmasının sağlanması amacıyla advers reaksiyonların ve ilaçların yarar/risk dengelerinin sistematik bir şekilde izlenmesi bu hususta bilgi toplanması, kayıt altına alınması, değerlendirilmesi, arşivlenmesi,taraflar arasında irtibat kurulması ve ilaçların yol açabileceği zararın en az düzeye indirilebilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasıyla maksadıyla sağlık çalışanları bilgilendirildi.

Farmakovijilas eğitimi, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan Uzm.Ecz. Emel Aykaç ile Uzm.Nergiz Nemutlu tarafından verildi.