3 Mart Dünya Engelliler Günü

Güncelleme Tarihi: 03/12/2018

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, engelsiz hastaneler içerisinde olmak için sürekli çalışmakta ve gelen önerilerle bu çalışmalarına yön vermektedir.

Hastanemizde engellilere yönelik çevre düzenlemesi yapılmakta, otopark, asansör ve bina girişleri (rampalar) uygun hale getirilmekte, kabartma haritası, bilgilendirme-yönlendirme işaret sistemlerinin bulundurulmakta, engelli bireylere poliklinik hizmetlerinde öncelik tanınmakta,yataklı servislerde bay-bayan ayrı olacak şekilde engelli odası (lavobo-banyo-wc-pencere) bulunmakta, engelli bireyler için ayrı tuvalet bulunmaktadır.

Ayrıca Hastane çalışanlarının işaret dili eğitimleri alması için aralıklarla Karabağlar Halk Eğitim Merkezinden ve diğer kurs merkezlerinden eğitimler talep edilmekte, böylece engelli bireylere iletişim olanakları artırılmaktadır.

Unutmayalım ki hepimiz engelli adayıyız ve bu engellerin empatiyle ortadan kaldırılabileceğine inanıyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Günü'nü kutluyor, hayatın her alanında elde ettikleri başarılarının devamını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof.Dr.Nurettin Ünal
Başhekim